TUdjuk MIt CSInálunk!

A pontblog csapat alapértékei között szerepel az emberek és a gondolatok előtti tisztelet, a sokszínűség és a minőség előtérbe helyezése. Blogcsapatként “közös ügyünket” az alábbiak szerint végezzük: tisztelet, alázat, elfogadás, jókedv, mosolygás, humor, figyelem, együttműködés, minőség, önirónia, meghallgatás, meghallás. Vannak olyan témák, melyekben kekecek vagyunk, de ennek is megvan az oka, mint mindennek.

Ragaszkodunk ahhoz, hogy nem helyezünk előtérbe témákat, időszakokat. Pont akkor és úgy fogunk írni és közölni, ahogy mondanivalónk akad. Spontán módon működünk, hogy ne legyenek muszáj írásaink. Továbbá nem célunk az olvasottság mérés és a lájkgyűjtés.

Kifejezetten ellene vagyunk azoknak a témáknak, amelyek reklámot, pártpolitikai témákat, szexuális témákat, jogi eseteket, recepteket, házi praktikákat, szüléssel és halállal kapcsolatos témákat, világnapokat, napi sajtó témákat és napi bulvár témákat helyezne fókuszpontba.

Pont úgy működünk, ahogy pont szeretnénk! 🙂

Bemutatkozunk

Máramarosi Gréta

Máramarosi Gréta vagyok. Mindig elcsodálkozom azon, hogy már 64 éves vagyok, mert lélekben sokkal fiatalabbnak érzem magam. Az aktív munkás éveket már magam mögött tudtam, így mindenre és semmire nincs időm. Életfilozófiám a tolerancia, mások elfogadása és a bajban lévők segítése. Szívesen járok színházba, az irodalom terén pedig mindenevő vagyok. Kedvelem a jó és nem durva humort. Legkedvesebb időtöltésem az utazás. Nyitott vagyok az élet minden kihívására, talán ez megmagyarázza azt is, mit keresek ebben a csapatban :-). Értékrendemben a család a legfontosabb. Életem legnagyobb sikerének a két gyermekemet tartom és örömmel tölt el, hogy három unokám a közelemben él, így napi kapcsolatban vagyunk. Kedvelem az embereket, szívesen vagyok társaságban, de gyakran inkább csak szemlélem az eseményeket. Mindig a történések okait keresem, de szeretem meglátni a dolgok fonák oldalát. Optimistának tartom magam, de hiszek abban is, hogy az élet megpróbáltatásai nem véletlenül történnek velünk.

Nálam a múlt és a jelen mindig összekapcsolódik, így kapnak a dolgok számomra új értelmet. Bízom abban, hogy nem lesz ez másképp az írásaimban sem.

Balassa Rozi

Balassa Rozi vagyok. Hétköznapi ember. Nem, nem vagyok celeb, és nem is vágyom rá. Úgy gondolom, hogy ennyi elég is lehetne rólam, de miért olvasnád el akkor az írásomat? Egyszerű, mert ugyanolyan átlagember vagyok, mint te, aki ott ülsz most és megpróbálod eldönteni, hogy tovább olvasd-e vagy sem.

Legfőképpen nő vagyok, és anya. Társ egy olyan rendszerben, ahol semmi sem tisztázott, de így is lehet csodákat tenni. Sportoló vagyok ennek minden hozadékával. A bohémabb felfogással, az állandó bizonyítással, magas mércével és állandó győzni akarással. Gyerekekkel foglalkozom. Szeretem, mert őszinték, bár sokszor kegyetlenek. Hiszem, hogy a gyermeki tisztaság még létező fogalom ebben az életben.

Miért írok? Mert azt mondták, hogy érdekes lehet az a látószög, ahogy én képzelem, és látom az életet. Nem vagyok bölcs, így nem is bölcselkedem, csak gondolatokat osztok meg azokkal, akiket érdekel.

Nem szeretnék hegyeket megmozgatni, csak azt szeretném, ha képesek lennénk együtt gondolkodni, gondolkodtatni. Nem szeretek vitázni, de viszont vallom, hogy a közös véleményformálás visz mindig előbbre. A számítógépek tőlem mindig távol álltak, így tehát ez egyben kaland és tanulási folyamat is számomra :-).

Imre Lili

Imre Lili vagyok. Fiatal lány és érett nő egyben. Hol ez, hol az, de szívemben örök gyermek. Sok mindennel foglalkoztam már. Dolgoztam kutyákkal, ami életem egyik legszebb időszaka volt. Itt rengeteget tanultam legfőképpen az emberekről.

Jelenleg gyerekekkel foglalkozom. Nevelem őket a sport szeretetére, megtöltöm a fejüket tudással, sokszor pedig csak jótündérként anyáskodok fölöttük. Törődöm a lelkükkel. Szeretem az őszinteségüket, a vagányságukat, a komiszságukat. Szeretek velük lenni, és velük foglalkozni.

A fentiekből sejthető talán, hogy én is sportoló voltam/vagyok/leszek. Győztes típus vagyok. Harcos, egy igazi akarnok. Szeretem az önkifejezés minden formáját és ennek mentén a kreativitást. Imádok rajzolni, festeni, gyöngyöt fűzni, írni. Sokszínű vagyok, mint egy szivárvány. A legnagyobb kincsem a családom. Ez a csodálatos közösség a mindenem. Fantasztikusak, humorosak, mindig, mindenben támogatnak és mellettem állnak. Mert ők már csak ilyenek. Boldog vagyok, hogy Ők az én családom.

Azért kezdtem írni, mert a lelkemnek egy olyan oldalát mutathatom meg, amit csak ritkán szoktam. Egy újabb színt a szivárványból. Hogy ez jó vagy rossz, érdekes vagy unalmas… azt az olvasókra bízom.

 

 

 

 

 

UA-26210419-2