Nincs értelme vádaskodni, mert úgysem vagy minden infó birtokában. Nincs értelme egy rendszert átverni erővel, mert mindenki hibás önbecsüléssel jön ki belőle. Nincs értelme reagálni olyan méltatlan helyzetekre, amik elvennék az önbecsülésed. Nincs értelme mellébeszélni. Nincs értelme másra várni, ha látod, nem akarja. Nincs értelme az üres beszélgetéseknek. Nincs értelme halogatni, mert megbosszulja magát.

Nincs értelme utánamenni, ha tudod, nem akarja.

Nincs értelme ölelni, ha nem érzed a szeretet melegségét. Nincs értelme csak a felszínt kapargatni. Nincs értelme gyermekkori sérüléseket cipelni. Nincs értelme olyan embernek olyan szemüveget hordania, amiben így sem, úgy sem lát. Nincs értelme beszélgetni olyan emberrel, akinek süket a szíve. Nincs értelme az életnek és az emberi kapcsolatoknak figyelem nélkül. Nincs értelme az életnek szeretet és család nélkül. Nincs értelme kontrollálni, áskálódni mert ellenállást szül. Nincs értelme másokat okolni. Nincs értelme izgulni attól, mi lesz a jövőben. Nincs értelme félni. Nincs értelme megszégyeníteni, nincs értelme álarcot hordani.

Nincs értelme önmagunkba vetett hit nélkül élni.

Nincs értelme bosszankodni, sérüléseket hurcolni. Nincs értelme szeretet nélkül élni. Nincs értelme barátok nélkül élni. Nincs értelme jelzőket aggatni. Nincs értelme a meddő vitáknak. Nincs értelme hazudni, mert úgyis kiderül. Nincs értelme a játszmáknak. Nincs értelme a jó alapok/értékrend nélküli háznak. Nincs értelme megsértődni, mert az is belőlünk indul ki. Nincs értelme önsajnálatban fetrengeni. Nincs értelme mások életét élni. Nincs értelme hűtlennek lenni önmagunkhoz. Nincs értelme csak az erőnek. Nincs értelme a túlpartról kiabálni. Nincs értelme haragudni valaki olyanra, akiről tudjuk, hogy „úgy marad”. Nincs értelme a gonoszságnak, mert az nem engem, hanem a másik felet őrli fel. Nincs értelme döntések nélkül élni.

Nincs értelme boldogság érzése nélkül élni.

Nincs értelme az elismerésért hajtani. Nincs értelme ugyanazokat a köröket futni. Nincs értelme feladni a saját fejlődésünket. Nincs értelme megtagadni magunktól a jót. Nincs értelme a múltban turkálni. Nincs értelme mosolyok és cinkosság nélkül élni.

Értelme van csendben lenni, meghallgatni, odafordulni. Értelme a tartalmas, elfogadó beszélgetéseknek van. Értelme van a kirándulásoknak, amikor a másikkal értékes időt töltesz.

Értelme csak az igaz kapcsolatoknak és barátságoknak van.

A bizalomnak, hogy tudod, bármi érjen, a másik válla mindig ott van támaszra, sírásra, az ölelés pedig az elfogadó szeretet áramlásának átadására, bármit is tettél. Van értelme padon ücsörögni és befogadni az embereket, parkot, szavakat, szófoszlányokat. Van értelme hidak közepén állni, hiszen megélheted a lebegés és a víz közelségét.

Van értelme a tervezésnek, a tudatosságnak, hogy tudod, bármi ér, biztonságot ad. Van értelme a saját értékrendünket azonosítani, értelme van a saját életünket élni. Értelme annak van, hogy mosolyogsz a világ felé, akkor is,

ha Te belül nem ezt érzed, hiszen ezzel is adsz másnak.

Értelme annak van, hogy figyelsz. Ha befelé, akkor befelé. Ha kifelé, akkor kifelé, csak mindig tudd, hogy melyiknek mikor van itt az ideje. Értelme van a közös beszélgetős ebédeknek, a közös programoknak, ahol másokkal is megélhetjük azt, hogy jól vagyunk így, akkor ott, egyedül és együtt is egyaránt. Értelme az egyenes mondatoknak és szavaknak van, amely felvállalással társul.

Mindig van értelme válaszolni, megválaszolni. 

Értelme van félreérteni másokat azért, hogy egy jót nevessünk utána. Értelme van kinyilvánítani a véleményemet. Értelme van elsétálni, ha valami nem tetszik. Értelme a tényeknek és a döntéseknek van, mert minket határoz meg. Értelme csakis annak van, ami igaz, ami a Te értékrendedhez közeli. Csak az igaz kapcsolatoknak, az igaz barátságnak, az igaz szavaknak. A családnak, a barátoknak a hitnek és bizalomnak.

Szavak helyett a cselekedetnek.

Ennek van értelme, semmi másnak az életben.


TOP10 írásainkat itt nézheted meg!

Ha szeretnél még a Pontblogon más bejegyzéseket is olvasni, itt megteheted.

Ha tetszett a bejegyzésünk, megoszthatod vagy lájkolhatod a tartalmat.


Hasonló témában írt bejegyzéseinket itt találod:

Füredi Dóri: Jogomban áll

Füredi Dóri: Elegem van

Füredi Dóri: Örülök, hogy…

https://pontblog.hu/portfolio/somhegyi-dori-tagra-zart-szemek/Nincs értelme…..ugyan minek? Dóri filozófiai kirohanása.