Forrás: Unsplash

Hátborzongató érzés volt. Nem rossz, de idegen. Mindig ilyen, vagy még csak az újdonság ereje, ami miatt megmerevedtem és nem tudtam hogyan tovább? Éreztem, ahogy minden sejtemet átjárja a félelem érzése… Félelem? De mitől? Nem tudtam volna megfogalmazni, hogy mi is ez pontosan, csak éreztem, ahogy kúszik fel a gerincemen és lassan az agyamba is behatol. De mit kezdhetek ezzel az érzéssel? Jó vagy rossz ez a csendes összhang, amely kialakult köztünk? Ki tudja. Pillanatról-pillanatra egyre közelebb bújt és egyre szorosabban ölelt át. Már a melegségét is éreztem, amiből tudtam, hogy

ez nem félelem, hanem inkább kíváncsiság.

Miért érzem jobban magam vele, mint eddigi életemben? Hova tűnt az óvatosság, a távolság tartása minden idegen behatásnak? Hogyhogy közel engedtem? Sőt befogadtam! Talán az, hogy meghallgatott, foglalkozott velem és hagyta, hogy magam legyek. Nem magányosan, csak a gondolataimmal? Megbékélve a káosszal, ami bennem uralkodott, egy húzós év után. Rendszerezni kezdett, mindent a megfelelő polcra tett, fontossági sorrendben. Furcsa is volt, nem dobott ki semmit, csak türelmesen rendezett, és nem akart nagy, semmitmondó frázisokkal vigasztalni és bölcsességekkel untatni magyarázatképpen.

Minden percben éreztem, hogy fontos vagyok.

Újra fontos lehettem. Már a tükörben is más ember állt velem szemben, mint pár héttel ezelőtt. Szebb lettem? Igen. Mindenképpen elfogadhatóbb összkép, rendezettebb, kisimultabb… Na fiatalabb nem, de bölcsebb igen,  általa. Már minden olyan időben, amikor találkozni tudunk, nyugodtan hagyom, hogy rendet rakjon, átöleljen, és hallgasson. Hogy újra velem foglalkozzon….

mert már ismerős cinkosként ölel át a csönd.  Aki hallgat, figyel és elkényeztet, aki időt hagy magamra.


TOP10 írásainkat itt nézheted meg!

Ha szeretnél még a Pontblogon más bejegyzéseket is olvasni, itt megteheted.

Ha tetszett a bejegyzésünk, megoszthatod vagy lájkolhatod a tartalmat.


Hasonló témában írt bejegyzéseinket itt találod:

Csipak Szofi: Egyszerű a boldogság?

Füredi Dóri: Hygge

http://pontblog.hu/portfolio/az-elet-50-igazsaga/Az ölelés az érintés kiterjesztett verziója….de ez ijesztő is lehet? Megtudjátok, ha elolvassátok!