Korunk Mózese

  Forrás: femina.hu

  Mózes – aminek jelentése, hogy egy szem fia valakinek – korunk rendhagyó példáját mutatta meg számomra a minap egy rendelőintézeti váróban ücsörögvén.

  Mózes „jelenése” egyértelmű volt. Semmivel és senkivel sem volt összehasonlítható az a 7-8 éves forma, túlsúlyos fiúcska, aki a rendelő várójába belépve hangosan az alábbit kurjantotta el, azaz akkor nem feltétlen a próféta szólt belőle:

  „majd én elűzöm a migránsokat”.

  Majd Mózes láthatóan ettől megnyugodva, kipirulva, boldogan, tehát mint aki jól végezte dolgát – édesanyja intelmeit mellőzve – sáros csizmájával együtt felküzdötte magát a csecsemőknek kialakított pelenkázóra. Úgy éreztük, elég erős jelenés történt: megérkezett kisMózes, a törvényen kívüli.

  Még mielőtt felocsúdtunk volna a sokkból, kinyitotta egyetlen szisszenéssel az energiaitalát és nekiállt kortyolgatni. Úgy tűnik megnyugodott. De csak egy pár másodpercre, mert édesanyja kérelmére, miszerint másszon le onnan, elutasító-agresszív válasz hagyta el a száját.

  Ez volt az ő „tanítása”.

  Édesanyja, válaszként érkező megváltó mosolygása értelmezhetetlen volt számomra. Majd Mózes, édesanyját újra megszólítva az alábbi kérést intézte hozzá hányaveti módon: „vedd le a pulcsimat”. Édesanyja mosolyogva mondta, hogy nem kell, mert mindjárt indulnak tovább. A kisfiú, mint aki nem hallotta a választ, fogta és dünnyögés kíséretében leküzdötte magáról a pulóvert.

  Akkor értettem meg a kisMózes küldetését.

  Óriási ENERGY feliratú pólója és a kezében lévő energiaitalának üzenete megérkezett nemcsak számomra, hanem mindenki számára aki akkor a váróban volt. Ha mindez esetleg kérdőjeleket képzett volna, akkor ezután fogta a telefonját és hangosan elkezdett zenét hallgatni. Édesanyja kérésére, miszerint vegye halkabbra, a „nem” válasz érkezett. Érdeklődéssel néztem üres tekintetét, miközben folyamatosan rázta a lábát. Vártuk az újabb hadjáratot.

  Újabb kérés: „anyu, WC-re kell mennem”, mire anyu elmondta halkan, hogy nem tud most, mert mindjárt szólítják és különben is kulcsot kell kérni. A válasz persze nem maradt el: „nem érdekel, akkor is elmegyek” és a kisMózes megindult, mint a dömper, szinte felrántva a budiajtót. És csodák-csodájára, bejutott!!! Édesanyja mosolyogva, szinte büszkén nézett gyermeke után.

  Csendes megkönnyebbülés, szinte áhitat ült a teremre. Nyertünk 1-2 percet.

  Mózes visszaérkezvén, szemmel láthatóan megkönnyebbülvén, édesanyja azonbéli szándékát, hogy öltözzön fel rendesen, ütéssel adott erre választ.

  És mint aki jól végezte dolgát, kisMózes visszagyűrte magát a pelenkázóra. Persze megállást nem feltételeztünk továbbra sem, nem is váratott minket sokáig, előkerült a chipszes zacskó. Gondolta, ez jó táplálékkiegészítő lesz az energiaital mellé. Majd megkérdezte halk szavú, birkatürelmű, beletörődő és egyben büszke édesanyjától, hogy miért vannak itt? Minden mondatára fennhangon a „mi vaaaan”? kérdést tette fel. Itt hívtak be minket soron következőként az orvoshoz. Miközben mentünk a rendelőbe, a hátam mögött nagy puffanást hallottam…..üdítő elemként kisMózes matchboxokat dobálgat a váróban….

  Azon gondolkodtam, hogy ez a jelenség, azaz korunk kisMózese mit használ? Merthogy a  Jelenések részt, a kinyilatkoztatást és a tanítást biztosan gyakorolja. Az viszont tuti biztos, hogy nem a Bibliából.

  Inkább saját könyve van, amiben kinyilatkoztat úgy ahogy ő akarja.

  Sajnos egyenlőre ő írja a könyvet….

  Csak hogy helyre tegyem jelen korunk és az időszámítsunk előtti történetet ezzel kapcsolatban: szóval Mózest az édesanyja egy kosárba tette a folyóba, hogy ne öljék meg. A folyóvíz szélén a fáraó lánya észrevette, és felnevelte sajátjaként. Mózes olyan nevelést kapott, amely vezető szerepre készítette fel, majd később az ígéret földjére vezette a zsidókat.

  Kívánom, hogy jelen korunk kisMózese ha egyszer felnő, akkor majd inkább

  a próféta szóljon belőle,

  csak ne így, ne ebben a formában mint amit ma láttunk, mert akkor jön a zombi apokalipszis, ami már a jövőMózese lesz….és az nem lesz vicces…de előtte még szívesen bemutatnám neki Makarenkót aki a hirtelen ráhatás pedagógiáját alkalmazta ilyen gyerekek esetében :-D.


  TOP10 írásainkat itt nézheted meg!

  Ha szeretnél még a Pontblogon más bejegyzéseket is olvasni, itt megteheted.

  Ha tetszett a bejegyzésünk, megoszthatod vagy lájkolhatod a tartalmat.


  Hasonló témában írt bejegyzéseinket itt találod:

  Balassa Rozi: Teher alatt vagy búra alatt?

  Balassa Rozi: Felelősségvállalás nélküli élet

  Balassa Rozi: Félreértelmezett szabadság

   

   

  • Category:
  • Client: Somhegyi Dóri
  • When: december 2019
UA-26210419-2