Forrás: saját

Írországban jártunk. Pont 1974 óta a legnagyobb mezőgazdasági válság közepette érkeztünk. Hogy ez mit jelentett? Hat nap napsütéses időt, eső nélkül :-D. Mit éltünk át ebben a 6 napban? Hát elmesélem.

Pihentünk Dublinban domb tetején egy parkban, a fák alatt. Közben hallgattuk és engedtük áramolni fülünkbe a madarak énekét. Amikor kinyitottam a szemem, egy rózsaszín unikornis nézett velem szembe a fa lombkoronájában :-D. Kértünk kávét a Starbucksban Mónika névre a gyerekeink kedvéért. Ültünk pubban pultnál és asztalnál.

Sétáltunk át kőhidakon.

Fotóztunk  autóút mellett. Szoktuk a baloldali közlekedést. Énekeltünk és táncoltunk hetvenezer emberrel együtt a Michael Bublé koncerten.

Aludtunk történelmi szobában egy kis kastélyban (manorban) a ’feeling’ kedvéért. Éreztük a több száz éves könyvtárban a történelem illatát. Rácsodálkoztunk azokra a földekre, amit az írek ősei tapostak. Bandukoltunk dombra fel és dombról le. Lógattuk lábunkat a magas sziklaparton, feküdtünk a hátunkon egy sziklán, alattunk a szakadékkal. Ültünk fűben többször is. Ültünk felrakott lábakkal is miközben méláztunk a természet adta szépségeken. Készítettünk szelfit. Sokat. Néztünk, ahogy a birkák megpihennek a kőhíd mellett. Minden nap leégtünk. Az esőkabátokat elő sem szedtük. Ettünk tradicionális ír ételeket. Ittunk sört és whiskyt. Azokból is sokat. Kastélyokat csodáltunk. Találkoztunk Írország közepén és peremén – meglepő módon – japán kerttel és banánfával.

Jártunk életünk eddigi legszebb kápolnájában. Merengtünk erdő szélén kőpadon ülve. Furcsán néztünk, amikor egy templomban megláttuk a kannás szentelt vizet. Láttunk folyóban horgászt állni. Jártunk ősi kelta temetőben, ahol a kopott ősi kelta kereszt mindent elmondott számunkra.

Egyszerre éreztük az összetartozást és a gyökerek tisztaságát.

Jártunk romantikus kis utcákban. Mosolyogtak ránk az emberek, mi pedig visszamosolyogtunk rájuk. Hegyeztük a fülünk az ír emberek angol kiejtésén. Csodáltuk egy fennsík eldugott részén a kőhalmokat, amit az arra túrázó emberek hagytak lenyomatul. Játszottunk Írország ikonikus St. Patrick templomában „lenyomatosat”. Magunk mögött hagytunk 950 km autóutat.

Írországtól a dublini reptér 2. terminálján búcsúztunk …helyesebben Írország búcsúzott tőlünk egy jó kis esővel, amit mi már bentről csodáltunk. Közben pedig arra gondoltunk, hogy az esőkabátjaink éppen a repülőgép belseje felé tartanak, mi meg a fedélzetre.

Szóval összefoglalva, szuper napokat töltöttünk el a legnagyobb ír mezőgazdasági válság kellős közepén. Reméljük ezt az írek megbocsátják nekünk 😊.


TOP10 írásainkat itt nézheted meg!

Ha szeretnél még a Pontblogon más bejegyzéseket is olvasni, itt megteheted.

Ha tetszett a bejegyzésünk, megoszthatod vagy lájkolhatod a tartalmat.


Hasonló témában írt bejegyzéseinket itt találod:

http://pontblog.hu/portfolio/somhegyi-dori-koszi-jol-vagyok/

http://pontblog.hu/portfolio/somhegyi-dori-az-isten-hata-mogott-kettovel/

http://pontblog.hu/portfolio/somhegyi-dori-talan-a-mennyorszagban-jartam/Hogy mi jut eszébe egy átlag embernek Írországról? Hát a sör meg a whiskey. És ez így van rendjén. Beszámoló 🙂