Forrás: Pixabay

Ugye mindenkinek ismerős a vendéglátóhelyeken (legyen az cukrászda, étterem, gyorsétterem) a kávéhoz tartozó, vékony-hosszúkás, 3-4 grammos kiszerelésű cukor arzenál? Azért, hogy minél elégedettebbek legyünk vendégként, egyre többet, és többfélét tesznek a kávéscsészénk mellé (van sima cukor, barna cukor, nádcukor). De mit is csinálunk a fel nem használt cukorral? Hát megmondom, mert én is közéjük tartozónak érzem magam…..összeszedjük és betesszük a táskánkba. De miért is?

Tegye fel a kezét az, aki már felhasználta ezt a cukrot az otthoni kávéjához! Szerintem, nem sokan tennétek fel a kezeteket! Saját tapasztalat, hogy ezek a cukrok rendszerint a táskám aljában landolnak, és ott is maradnak, majd amikor évente háromszor selejtezek a táskámban, akkor ezek a cukrok bizony kidobásra kerülnek. Ez is logikátlannak tűnik, hiszen a cukor nem romlik. Azt viszont tudom, hogy miért teszem. Azért, mert csúnya, gyűrött-kopott lesz ennyi idő alatt a csomagolása. Tudom, ez szánalmas és egyben elborzasztó, de ez van.

Sőt még tudok ennél durvábbat is. Ha gyorsétterembe megyek és ki van pakolva egy jó nagy rakat cukor, abból is, hát bevállalom, pofátlan módon többet veszek, hogy elvihessek belőle. De vajon miért? Ha mindig a táskámban maradnak, akkor minek? Miért van az a reflex, hogy vinnem kell belőle? Kiszámoltam, szerintem évente minimum fél kiló cukrot tulajdonítok el, persze úgy gondolom, hogy jogosan, hiszen a kávém árába az is beletartozik. Akkor lehet, hogy azért van ez a reflex, mert azért úgyis fizettem?

Most hogy erről a témáról írok, a táskámban lévő 2 cukrot kiöntöttem az itthoni cukros tálkába….hát elég szánalmasan nézett ki az a 8 gramm cukor. Szóval ez sem kielégítő megoldás.

Azért viszont arra is kíváncsi lennék, hogy a visszavitt, esetenként kávépöttyös cukorral mi a túrót csinálnak a vendéglátóhelyeken? Ott is kidobják? Odaadják más vendégnek?

Úgy érzékelem, hogy erre a jelenségre nem igazán van logikai magyarázat, mint ahogy arra sem, hogy a félig használt cukrokkal mi történik.

Szóval kedves vendéglátóhelyek! Addig, amíg erre nem lesz megoldás, reszkessetek, mert notórius cukorelrakó vagyok. Mert cukrot eltenni jó :-D, még ha nincs is értelme :-D.


Ha szeretnél még a Pontblogon más bejegyzéseket is olvasni, itt megteheted.

Ha tetszett a bejegyzésünk, megoszthatod vagy lájkolhatod a tartalmat.


Hasonló témában írt bejegyzéseinket itt találod:

Füredi Dóri: Összeesküvés elmélet

Máramarosi Gréta: Four coffee with milk

Füredi Dóri: Kávézni jó – na de kivel?

 Ti zsebre szoktátok tenni a kávéhoz adott cukrot? Mert én igen 😀