Forrás: Pixabay

Hát igen, elért bennünket. Nem hiába riogattak, hogy a vírusok, sőt azok  mutánsai, már itt vannak, és aki nem oltatta be magát, na az most siessen, mert talán még megúszhatja. És valóban….. a vírus a családomat sem kímélte. Kezdte a férjemmel, aztán jöttek a gyerekek szépen sorban.

Én, ahogyan kell, tettem a dolgomat; teát főztem, citromot csavartam, lázat csillapítottam.  Majd egyik reggel arra ébredtem, hogy a szokásosnál nehezebben indul a napom… jobban fájnak az ízületeim, fáj a fejem, kicsit talán szédülök is.  Igen ám, de nem volt sok időm ezen gondolkodni, mert a család legfiatalabb tagjára kellett vigyáznom. Így arra gondolva, hogy majd elmúlik – biztos front van -, mentem a piciért. Este ugyan kicsit fáradtabb voltam, de hát az is természetes, hiszen egy 3 éves kisgyerek nagyon mozgékony tud lenni.

Másnap megint hasonló volt az ébredésem, na akkor már gyanakodtam arra, hátha lázam van. Nosza elő a lázmérőt! De mily szerencse, teljesen normális, 36,1 -t mutatott. Újabb nap, újabb feladatok értek, este a teljes kimerülés állapotában, de a testhőmérsékletem jó a lázmérő szerint, tehát nem vagyok beteg.

A harmadik nap semmi változás, illetve enyhe hidegrázásokkal, máskor meg indokolatlan verejtékezésekkel tarkítva. Eszembe is jutott egy pillanatra, hogy ugye nem megint a lassan feledésbe merült hőhullámok tértek vissza? Időnként lázat is mértem, de ott a hőmérő változatlanul 36,1-t mutatott.

Ekkor, egy gondolat szöget ütött a fejemben…. mintha két héttel ezelőtt a férjem azt mondta volna, hogy ez a digitális sz…. nem jó, mert nem igaz, hogy ő nem lázas, amikor mozdulni sem tud, rázza a hideg stb. Akkor a szekrény mélyéről előástam egy régi, higanyos hőmérőt és azzal kiderült, hogy tényleg van láza.

Ekkor jött a megvilágosodás –  az elmúlt napokban én is a digitális hőmérővel mértem a lázamat, még az sem volt gyanús, hogy az eredmény napszaktól, közérzettől függetlenül mindig ugyan az volt, a bűvös 36,1.

Nosza, elővettem a régi lázmérőt, naná hogy lázas voltam!,….. és kérem szépen ettől kezdve olyan, de olyan beteg lettem, hogy azt elmondani nem tudom. Kb. öt perc alatt az influenza összes tünete kijött rajtam. Egy egész nap szenvedtem, aztán nehezen, de bevettem 1 tabletta Algopirynt, és csodák csodájára a közérzetem sokkal jobb lett, a lázam is elmúlt.

Erről a történetről két igazság jut eszembe: az influenza gyógyszerekkel 7 napig, azok nélkül egy hétig tart :-).

A másik nagy igazság, hogy minden fejben dől el .


Ha szeretnél még a Pontblogon más bejegyzéseket is olvasni, itt megteheted.

Ha tetszett a bejegyzésünk, megoszthatod vagy lájkolhatod a tartalmat.


Hasonló témában írt bejegyzéseinket itt találod:

Füredi Dóri: Koncert diagnózis

Balassa Rozi: Beszélgessünk…

http://pontblog.hu/portfolio/maramarosi-greta-hova-tettem-a-szemuvegem/Hát nem véletlenül vannak életünkben a szólásmondások. Grétát is elérte a hullám :-).