Hogy az a....

  Forrás: ovdmagadblog.hu

  Gondolom mindenkinek volt olyan napja, amikor csak ez a mondat jutott az eszébe. De mi van akkor, amikor nap mint nap úgy gondoljuk, hogy kinézett minket magának a sors?

  Nem tudom, hogy aki nem allergiás érti-e, de ez az ocsmány kór átlagosan 1-2 hónapot  biztosan elvesz az életünk, minden egyes évéből. Hát most úgy döntöttem, hogy felveszem a kesztyűt! „Nem, nem veszek be gyógyszert”! Hogyan? Hááááát úgy, hogy

  felkészítem az elmémet a győzelemre.

  Ezt a gondolatot egy nagyon híres celeb közösségi médiás bejegyzéséből tettem magamévá. Na, nekifutottam.

  Mindennap mantrát mondtam……

  éreztem, hogy velem van az erő!

  És csodák-csodájára, a kellő időpontban ugyanúgy megfulladtam, mint eddig! „Ezt a baromságot!” És hányan hisznek ezeknek a cikkeknek….hát persze, hiszen ő a celeb!

  Na ekkor ért el először a „Hogy az a” érzés, és ez még csak a kezdet volt. Az első át nem aludt éjszaka után, sikerült csendesen leesnem a lépcsőn éjszaka, hiszen nem kelthetem fel a családot azzal a kis gondolatfoszlánnyal, hogy a fulladás elkerülése végett bóklászva, félkómában elvétettem a lépcsők számát…. Tehát magamba fojtva a jajszót, keresgéltem az orrsprayt, amit persze  egy celeb tuti nem használ, hiszen módosíthatja a hangját….

  A hajnali szürkületben tehát megkezdtem a hadműveletet: egy csendes spriccelés következtében gyengéden szemen lőttem magam, és hirtelen elgondolkodtam, hogy hol is van az orrom….. illetve tudok-e majd sminkelni reggel, vagy így, hogy kifolyt a szemem, már úgy sem segít rajtam a kozmetika? És ekkor megfogalmazódott bennem, hogy talán van még egy kis időm aludni. Igaz csak ülve, de ALUDNI! Kíváncsi vagyok a celebünk jól alszik-e 😊? És siker! 2 órás forgolódás után, belezuhantam az alvás gyönyörű tudatlanságába. Ekkor szólalt meg az ébresztő hangja! És megszállt újra a „Hogy az a” érzés…

  Első gondolatom ezután, tehát a második 😊: kizárt, hogy kinyissam a szemem! És milyen csodálatos a megszokás, hogy tudom csukott szemmel is, mi merre van a lakásban! Kitámolyogtam a konyhába, közben kecsesen lerúgtam a jobb lábam kisujjáról a körmöt, leöntöttem magam kávéval, ami persze forró volt, és egyszerre éreztem azt, ahogy a torkomra tapadt orrspray ízével vegyülve undorító íze van a kávémnak….szóval egyszerűen felemelő volt. Ekkor már félhangosan mormoltam ugyanazt a mondatot…

  Gondoltam éljünk a megszokásnak, tehát kedvesen felkeltettem gyermekeimet….. rám néztek, és a jeges rémület látszódott az arcukon. De jobb is volt így, mert amikor a tükörbe néztem, még boldog is lehettem, hiszen az arcuk alapján sokkal  rosszabbra számítottam.

  Ó és ezt követően a fogmosás semmihez sem hasonlítható felemelő érzése 😊 következett, amely által nyitott szájjal legalább 2 perc levegőhöz jutva végre a fittség érzése szállt meg. Majd elgondolkodtam, hogy ha egész nap nyitott szájjal dolgoznék feltűnne-e valakinek? Vajon a nem alvás, a nyitott száj és a sántítás alapján milyen kategóriát képviselnék az erősebb nem szemében? Meglepő kérdés 😊. És nincs miért kérdés.

  Egy igazi nő, mindig nő lesz.

  Tehát ezek után felöltözve, kiperdültem serdülőim elé, feltéve a kérdést, jól nézek-e ki? Elnézőbb gyermekem halvány mosollyal, csak annyit mondott: „Hát neked ez is jól áll!” Keményebb  serdülőm felemelvén tekintetét, hozzátett jókedvemhez: „Ezt vedd le!” Éljen!!!! Hurrá!!!!! Az életemért küzdök és még szarul is nézek ki? Induljon a B-terv! Megbíztam kritikusabb gyermekem, hogy segítsen választani, és igen, ő megtalálta az igazit! Lehet, hogy azért, mert ő látott 😊. Hiszen nem ömlött könny mind a két szeméből felváltva vagy egyszerre. Majd félmosollyal odavetette: „Sminkeljelek is?” :-D.  

  Még csak két óra telt el az ébrenlét állapotában és már utáltam az egész napot! Élén a celebbel, aki legyőzte vagy kamuzta a kórt, amely milliók életét teszi tönkre. Persze tudom, erre az egész hercehurcára csak egy kérdés létezik: Ki a hülye? Én!!!!! hogy csináltam magamnak egy: „….hogy az a napot!”


  TOP10 írásainkat itt nézheted meg!

  Ha szeretnél még a Pontblogon más bejegyzéseket is olvasni, itt megteheted.

  Ha tetszett a bejegyzésünk, megoszthatod vagy lájkolhatod a tartalmat.


  Hasonló témában írt bejegyzéseinket itt találod:

  Somhegyi Dóri: Turbulencia a belvárosban

  Somhegyi Dóri: Urban legend

  Somhegyi Marci: A legérdekesebb dolgozat amit valaha írtam

  Balassa Rozi: Kommunikációzás?

  Somhegyi Dóri: Összeesküvés elmélet